Familie Fontaine

pauw nieuwHet eerste zelfgeschreven boek waar ik echt tevreden over was, heet(te) ‘De Schreeuw van de Pauw’.  Jarenlang werkte ik eraan. Ik was verslaafd en depressief, maar als ik schreef was ik blij, dus ik schreef veel. Het boek werd alsmaar dikker. Toen ik me realiseerde dat duizend pagina’s buitensporig was, maakte ik het weer dunner, want hoe fijn dikke boeken ook zijn, je moet het niet overdrijven.

In 2012 publiceerde ik ‘De Schreeuw van de Pauw.’ Mijn verwachtingen waren hooggespannen, want ik vond het werkelijk prachtig. Mijn hoofdrolspelers waren bijna familieleden. Of nee, niet bijna: ze waren het. Ze zijn het nog steeds.

Helaas kregen Matthew Fontaine, de graaf van Northend, en zijn tegendraadse echtgenote Anna niet de aandacht die ze verdienden. Misschien kwam het omdat mijn boek werd verkocht als print on demand in een tijd dat print on demand een duidelijker teken was van “gewogen en te licht bevonden.” Of misschien kwam het omdat het boek echt niet goed genoeg was.

Er zijn heel wat jaren voorbij gegaan. De uitgever van ‘De Schreeuw van de Pauw’ ging failliet. Ik vind dat treurig voor hem, maar aangenaam voor mij. Het boek is weer van mijzelf. Ik kan het inkorten, ik kan het magistraal verbeteren, of… ik kan een compleet nieuw boek schrijven over Matthew en Anna. Ik vind namelijk dat ze nog steeds aandacht verdienen.

Spoiler alert: ik heb al een paar verhalen over ze geschreven. De afgelopen jaren heb ik mijn schrijftalenten verbeterd. Ik heb eindeloos gelezen over schrijven en daarna eindeloos geschreven. Jammer genoeg las ik in een van de boeken over schrijven dat het goed is om je roman weg te leggen als je als schrijver denkt dat het klaar is. Minstens drie maanden (wat?), maar beter nog een half jaar (WAT?!?). Ik vind het vreselijk om zonder mijn papieren familieleden te leven, maar helaas was het idee goed onderbouwd. Dus mijn geniale roman gaat nog even niet naar een uitgeverij.

Maar ik kan niet een half jaar zonder mijn hoofdpersonen. Daarom kun je op deze website zo nu en dan een blog lezen over de koele graaf en zijn warme echtgenote. Tegenwoordig hebben ze kinderen, die bijna net zo bijzonder zijn als zijzelf. Je bent van harte welkom op Northend Abbey om de familie beter te leren kennen.

Surf, spring of struikel hier naar de blogs over de familie Fontaine.