Familie Fontaine

pauw nieuw

Het eerste zelfgeschreven boek waar ik echt tevreden over was, heet(te) ‘De Schreeuw van de Pauw’.  Jarenlang werkte ik eraan. Ik was verslaafd en depressief, maar als ik schreef was ik blij, dus ik schreef veel. Het boek werd alsmaar dikker. Toen ik me realiseerde dat duizend pagina’s buitensporig was, maakte ik het weer dunner, want hoe fijn dikke boeken ook zijn, je moet het niet overdrijven.

In 2012 publiceerde ik ‘De Schreeuw van de Pauw.’ Mijn verwachtingen waren hooggespannen, want ik vond het werkelijk prachtig. Mijn hoofdrolspelers waren bijna familieleden. Of nee, niet bijna: ze waren het. Ze zijn het nog steeds.

Helaas kregen Matthew Fontaine, de graaf van Northend, en zijn tegendraadse echtgenote Anna niet de aandacht die ze verdienden. Misschien kwam het omdat mijn boek werd verkocht als print on demand in een tijd dat print on demand een duidelijker teken was van “gewogen en te licht bevonden.” Of misschien kwam het omdat het boek echt niet goed genoeg was.

Er zijn heel wat jaren voorbij gegaan. De uitgever van ‘De Schreeuw van de Pauw’ ging failliet. Ik vind dat treurig voor hem, maar aangenaam voor mij. Het boek is weer van mijzelf. Ik kan het inkorten, ik kan het magistraal verbeteren, of… ik kan een compleet nieuw boek schrijven over Matthew en Anna. Ik vind namelijk dat ze nog steeds aandacht verdienen. (Ik wil het stiekem niet echt geloven.)

Spoiler alert: ik heb meerdere verhalen over ze geschreven. De afgelopen jaren heb ik mijn schrijftalenten verbeterd. Ik heb eindeloos gelezen over schrijven en daarna eindeloos geschreven. En nu heb ik een uitgever gevonden die ook blij wordt van Anna en Matthew! In het najaar gaat het boek verschijnen. De titel is nog even punt van discussie (mijn eerste – en tweede – favoriet kon hij niet gebruiken omdat hij boeken heeft uitgegeven of gaat uitgegeven met soortgelijke titels).

Hoe dan ook, in het najaar kun je in het nog naamloze boek lezen hoe Zoë, de dochter van Matthew en Anna, gaat spelen bij een klasgenootje. Als ze samen op straat zijn verdwijnt Sophie spoorloos. Hoe langer die verdwijning duurt, hoe meer mensen gaan geloven dat Zoë het echte slachtoffer had moeten zijn. Zij heeft immers een rijke vader, en een moeder met een rafelig verleden. Matthew en Anna raken steeds meer betrokken bij de politiejacht op het verloren meisje. Wat dat doet met het gezin, en wat er nou toch gebeurd is met Sophie… dat lees je in het boek. Tot die tijd kun je op deze website zo nu en dan een blog lezen over de koele graaf en zijn warme echtgenote. Je bent van harte welkom op Northend Abbey om de familie alvast beter te leren kennen.

Surf, spring of struikel hier naar de blogs over de familie Fontaine.