Project Deshima

Mijn plannen voor Japan worden steeds concreter. Ik ben sinds 21 september 2021 in Engeland student op de Bijbelschool All Nations, die specifiek voorbereidt op zending. In de tweede helft van 2022 hoop ik naar Japan te kunnen gaan. Ga je mee op mijn reis? Je hoeft niet je koffers te pakken, maar ik heb jouw steun hard nodig.

Japan is een welgesteld land, en de mensen hebben over het algemeen hun leven goed op orde. Maar het is ook een land waar je altijd keihard je best moet doen en anderen niet lastig moet vallen: niet met je problemen, niet met je falen, niet met je gevoelens. Kun je daar niet aan voldoen? Dan is zelfmoord een geaccepteerde uitweg. Japan heeft zelfs ‘populaire’ plekken om zelfmoord te plegen. Ik hoop veel Japanners Gods liefde en genade te laten zien.

Dat kan ik natuurlijk niet in mijn eentje. OMF (omf.org/nederland), de organisatie die mij uitzendt, gelooft dat zendelingen onderdeel moeten zijn van hun kerk en van de gemeenschap. Mijn reis naar Japan is dus niet mijn avontuur, maar onze reis. Japan staat bekend als ‘harde grond’: de Japanners staan niet erg open voor het evangelie dat ze zo nodig hebben. Ik heb dus jouw gebed nodig. In mijn eentje kan ik weinig doen. Als we samen God om hulp roepen, kunnen we grote dingen bereiken. Wil je meebidden? Stuur een mail met je telefoonnummer naar tftels@gmail.com voor deelname aan de gebedsgroep op WhatsApp. Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen? Volg dan dezelfde route. Er is ook een YouTube kanaal waar regelmatig een vlog verschijnt. Bekijk het hier.

Financiële steun is ook nodig. De Bijbelschool kost zo’n €15.000 en is fulltime. Ik heb inmiddels mijn baan opgezegd. De kosten in Japan liggen op ongeveer hetzelfde niveau als in Nederland. Als ik eraan denk hoeveel geld er iedere maand nodig is, word ik soms wat nerveus. Maar ik weet dat God mij in Japan wil hebben, en ik geloof dat Hij daar de middelen voor wil geven. Misschien ook via jou? Als vele mensen iedere maand een klein bedrag willen geven, komen we heel ver. Dit is het rekeningnummer: NL05 ABNA 0617 7579 68 t.n.v. Stichting OMF. Vermeld hierbij altijd de projectnaam: Deshima en het projectnummerL13019. Je kunt ook gebruik maken van het formulier onder deze link. OMF is een ANBI, dus giften zijn aftrekbaar.

Dank je wel dat we samen op blijven trekken, waar God jou en mij ook brengt!

O, en waarom project Deshima? Toen ik in 2018 in Japan was, was ik samen met mijn reisgezelschap in een tempelcomplex. De boeddhistische monnik die ons rondleidde zei dat hij zo blij was dat de Nederlanders, die jarenlang als enige buitenlanders welkomwaren op het eiland Deshima, alleen in handel waren geïnteresseerd en niet in geloof. Zullen we dat toch eens veranderen?