Project Deshima

De plannen voor Japan zijn nog steeds concreet. Na het schooljaar 2021/22 in Engeland te hebben doorgebracht op de Bijbelschool All Nations, die specifiek voorbereidt op zending, hoopte ik er snel naartoe te gaan. Dit is helaas anders gegaan, omdat ik in augustus 2022 de diagnose non-hodgkin kreeg, oftewel lymfklierkanker. Tot januari 2023 ben ik behandeld en gelukkig heb ik in maart gehoord dat ik in remissie ben. De ambitie blijft om alsnog naar Japan te vertrekken. Met OMF, de organisatie met wie ik daarheen ga, is afgesproken dat ik in februari 2025 welkom ben. Ga je mee op reis? Je hoeft niet je koffers te pakken, maar ik heb jouw steun hard nodig.

Japan is een welgesteld land, en de mensen hebben over het algemeen hun leven goed op orde. Maar het is ook een land waar je altijd keihard je best moet doen en anderen niet lastig moet vallen: niet met je problemen, niet met je falen, niet met je gevoelens. Kun je daar niet aan voldoen? Dan is zelfmoord een geaccepteerde uitweg. Japan heeft zelfs ‘populaire’ plekken om zelfmoord te plegen. Ik hoop veel Japanners Gods liefde en genade te laten zien.

Dat kan ik natuurlijk niet in mijn eentje. OMF (omf.org/nederland), de organisatie die mij uitzendt, gelooft dat zendelingen onderdeel moeten zijn van hun kerk en van de gemeenschap. Mijn reis naar Japan is dus niet mijn avontuur, maar onze reis. Japan staat bekend als ‘harde grond’: de Japanners staan niet erg open voor het evangelie dat ze zo nodig hebben. Ik heb dus jouw gebed nodig. In mijn eentje kan ik weinig doen. Als we samen God om hulp roepen, kunnen we grote dingen bereiken. Wil je meebidden? Stuur een mail met je telefoonnummer naar tftels@gmail.com voor deelname aan de gebedsgroep op WhatsApp. Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen? Volg dan dezelfde route. Er is ook een YouTube kanaal, Project Deshima, waar regelmatig een vlog verschijnt. Bekijk het hier.

Financiële steun is ook nodig. De kosten in Japan liggen op ongeveer hetzelfde niveau als in Nederland. Als ik eraan denk hoeveel geld er iedere maand nodig is, word ik soms wat nerveus. Maar ik weet dat God mij in Japan wil hebben – daar heeft mijn diagnose niets aan veranderd. Ik geloof ook dat Hij de middelen voor mijn verblijf wil geven. Misschien ook via jou? Als vele mensen iedere maand een klein bedrag willen geven, komen we heel ver. Dit is het rekeningnummer: NL36 INGB 0000 4932 96 t.n.v. Stichting OMF International – NL. Vermeld hierbij altijd deze code: L13019U en bij voorkeur ook je postcode en huisnummer. Je kunt ook gebruik maken van het formulier onder deze link. OMF is een ANBI, dus giften zijn aftrekbaar.

Dank je wel dat we samen op blijven trekken, waar God jou en mij ook brengt!

O, en waarom de naam project Deshima? Toen ik in 2018 in Japan was, was ik samen met mijn reisgezelschap in een tempelcomplex. De boeddhistische monnik die ons rondleidde zei dat hij zo blij was dat de Nederlanders, die twee eeuwen lang als enige buitenlanders welkom waren op het eiland Deshima, alleen in handel waren geïnteresseerd en niet in geloof. Zullen we dat toch eens veranderen?

Gemak dient de mens. Maak gebruik van deze QR-codes:

Voor een eenmalige donatie
Voor een maandelijkse incasso