Leven als een koningskind

Auteur: Harold Hill
Uitgeverij: Sjofar

Wie Harold Hill googlet ziet gelijk allerlei verwijzingen naar een verhaal dat hij aan de orde brengt in ‘Leven als een koningskind’: dat volgens hem deskundigen bij NASA tijdens een computerberekening erachter kwamen dat er een dag ontbreekt in de geschiedenis. Hill bracht dit verhaal naar buiten, gebruikte het als bewijs voor het verhaal in Jozua 10:13 waar de dag stilstaat, en kreeg een controverse over zich heen. NASA ontkende alles wat Hill verteld had en ontkende zelfs dat hij ooit bij hen gewerkt had.

Dit soort incidenten waar de niet-christenen om gniffelen, maakt me als ‘ja-ik-geloof-echt-in-Jezus-maar-waarom-voel-je-je-er-soms-zo-onnozel-bij?’-christen gewoonlijk een beetje ongemakkelijk. Het is verleidelijk om gelijk maar het hele boek van Hill belachelijk te maken.

Dat ga ik echter niet doen. LEES ‘LEVEN ALS EEN KONINGSKIND’. Als je geen christen bent word je misschien bevestigd in al je vooroordelen, want de visie van Hill is soms bijna simplistisch in zijn eenvoud. Als je wel christen bent denk je misschien dat sommige van je medebroeders echt “van het padje” zijn. Maar als je graag wilt blijven geloven dat God almachtig is en dat niets onmogelijk is voor Hem, dan lees je dit boek, word je bevestigd in je geloof en zie je weer eens hoe prachtig de Heer is en hoe wonderbaarlijk zijn werken zijn.

‘Leven als een koningskind’ heeft mij wakker geschud. Daarnaast heb ik er ook gewoon heel veel plezier aan gehad. Hill heeft veel gevoel voor humor, is nuchter (want is een ex-alcoholist, maar ook lekker rechtdoorzee) en zijn ghost-writer heeft een vaardige pen. Ik kon dit boek niet meer neerleggen toen ik er eenmaal aan begon. Een echte aanrader.

3 thoughts on “Leven als een koningskind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *