Op naar Japan

Mijn plannen voor Japan worden steeds concreter. Ik ben aangemeld voor de Bijbelschool die op 22 september begint. In de tweede helft van 2022 hoop ik naar Japan te kunnen gaan. Ga je mee op mijn reis? Je hoeft niet je koffers te pakken, maar ik heb jouw steun hard nodig.

Japan is een welgesteld land, en de mensen hebben over het algemeen hun leven goed op orde. Maar het is ook een land waar je altijd keihard je best moet doen en anderen niet lastig moet vallen: niet met je problemen, niet met je falen, niet met je gevoelens. Kun je daar niet aan voldoen? Dan is zelfmoord een geaccepteerde uitweg. Japan heeft zelfs ‘populaire’ plekken om zelfmoord te plegen. Ik hoop veel Japanners Gods liefde en genade te laten zien.

Dat kan ik natuurlijk niet in mijn eentje. OMF (omf.org/nederland), de organisatie die mij uitzendt, gelooft dat zendelingen onderdeel moeten zijn van hun kerk en de gemeenschap. Mijn reis naar Japan is dus niet mijn avontuur, maar onze reis. Japan staat bekend als ‘harde grond’: de Japanners staan niet erg open voor het evangelie dat ze zo nodig hebben. Ik heb dus jouw gebed nodig. In mijn eentje kan ik weinig doen. Als we samen God om hulp roepen, kunnen we grote dingen bereiken. Wil je meebidden? Ik zet liever geen emailadressen op deze website vanwege alle spam die dat oplevert. Maar als je een berichtje onder dit bericht zet zie ik jouw emailadres en mail ik je voor mijn gebedsgroep op WhatsApp. (Zet je telefoonnummer niet in je bericht, want dan ziet iedereen het!) Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen? Volg dan dezelfde route.

Financiële steun is ook nodig. De Bijbelschool kost zo’n €15.000 en is fulltime. Ik zal dus mijn baan opzeggen. De kosten in Japan liggen op ongeveer hetzelfde niveau als in Nederland. Als ik eraan denk hoeveel geld er iedere maand nodig is, word ik soms wat nerveus. Maar ik weet dat God mij in Japan wil hebben, en ik geloof dat Hij daar de middelen voor wil geven. Misschien ook via jou? Als vele mensen iedere maand een klein bedrag willen geven, komen we heel ver. Dit is het rekeningnummer: NL05 ABNA 0617 7579 68 t.n.v. Stichting OMF. Vermeld hierbij altijd de projectnaam: Deshima en het projectnummerL13019. Je kunt ook gebruik maken van het formulier onder deze link. OMF is een ANBI, dus giften zijn aftrekbaar.

Dank je wel dat we samen op blijven trekken, waar God jou en mij ook brengt!

This entry was posted in Japan.

22 thoughts on “Op naar Japan

 1. Ik ga je zeker volgen en steunen waar ik kan. Ik vind deze grote stap ontzettend moedig, maar mooi dat je zo´n vertrouwen in God hebt. Hij zal je leiden op de weg die je gaat. Ik neem je mee in gebed. Heel veel succes en Gods zegen in de voorbereidingen!

 2. Lieve Els!
  Ik wil graag in je gebedsapp en je nieuwsbrief ontvangen.
  Mooi geschreven. Zo krijgen we alvast een klein inkijkje in hoe het in Japan gaat!
  Heel veel zegen!!
  Liefs!

 3. Hoi Els,

  Graag zou ik ook op de hoogte blijven van jouw bijzondere reis, de voorbereidingen, je belevenissen en je ervaringen!
  Heel veel zegen toegewenst bij al die zaken!

 4. Lieve Els,
  Natúúrlijk volg en steun ik je. Ik vind je een leuk, mooi en moedig mens! Ga met God, dan ben je nooit alleen. Liefs!

 5. Lieve Els,

  Ook al ben je ver weg, ik wil je graag blijven volgen. Ik wens je een gezegde studietijd toe, een goede en mooie voorbereiding.
  Appen zal niet gaan maar mijn mailbox staat voor je open.

  Liefs Tilly

 6. Hoi Els, bijzonder hoe God je naar Japan heeft geleid! Ik blijf graag op de hoogte via Whatsapp & nieuwsbrief. Zegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *